23 december 2011

Miljöombyte!

Lumos!

Äntligen så bär det av mot Östergötland. Bussen avgår klockan 14 imon vilket innebär att jag hinner med att jobba i tre timmar innan jag måste gå till bussen, men det blir först en liten omväg förbi Subway för att köpa en macka som jag kan käka under resan.

Jag tycker om att åka buss. Jag har inget emot att sitta på en buss i fyra timmar. Jag har att göra ändå, jag kan sitta och tänka på min bok, jag kan sitta och spela DS eller så sitter jag bara och lyssnar på musik och sover. Men jag måste komma ihåg att jag måste ringa mormor innan jag äter mat, så att jag får det gjort. Sen kan jag mumsa macka och sen sova resten av biten. Jag kommer fram till Mjölby runt 16-17 tiden sådär, och så kommer jag väl till Linköping nån timme senare om jag har tur. Jag måste kolla med bussar och tåg där, och kolla så att jag har pengar på reskassan för Östgötatrafiken.

Det jag har fixat med under kvällen var att packa. Jag har köpt en helt ny resväska och jag har testat det väldigt smarta låset så att det fungerar. Den är rätt fyllig så jag får plats med mycket saker och den är ändå rätt lätt att bära på. Jag kommer förhoppningsvis inte ha så stora problem med att få plats med eventuella julklappar som jag kanske får med mig hem. 
  Jag har suttit och vikt kläder och pysslat och lyssnat på musik. Jag fick ta en ryggsäck för att få plats med mina superviktiga block och böcker, och jag la ner lite annat som inte behövde ligga i resväskan. Jag brukar alltid packa med mig för mycket, och så använder jag inte ens hälften av sakerna men jag kan inte rå för det. Jag brukar byta kläder varje dag och det krävs att jag ta med lite, och sen är det alla andra saker som smink, hygiensaker, hårprodukter och annat smått och gott. Sedan lovade jag mina syskon att jag skulle ta med två filmer så det har jag gjort, samt kortlekar för att det kan finnas någon som vill sitta och spela. Sen kan det vara lugnande att ha med lite saker att jobba med om det blir för rörigt med saker och ting. Då har jag något att fly till, vilket är viktigt enligt mig. Sedan måste jag ha med mig tidsfördriv till bussen vilket innebär mitt gamla DS och några spel. Några saker kan jag inte packa ner förrän imon men jag har satt en påminnelse.

  Jag har dock fortfarande lite ångest över att jag inte har några julklappar till någon i familjen i år, men efter ett väldigt uppmuntrande samtal med mamma så är det faktiskt så att jag inte har någon direkt ordentlig inkomst vilket gör att jag måste hålla hårt i pengarna och kan inte spendera dem på julklappar. Det får helt enkelt vara tacksamma för att jag kommer överhuvudtaget tycker mamma. Mamma menar också att de inte kan kräva att jag ska köpa julklappar till alla, det är skillnad om jag köper något till de närmsta i familjen men det blir inte av det heller, utan jag bjuder mina syskon på bio och lunch på stan under mellandagarna istället. Det är alltid lika underbart uppskattat så det värmer. 

Jag har dessutom bytt julklappar med min rumskompis. Han fick en stor svart mugg, en tesil med en liten tekanna på och fem svarta burkar med fina mönster på, och i dem finns det kinesiskt te av olika slag. Av honom så fick jag ett presentkort på SF Bio och boken "Låt den rätte komma in". Mycket vänligt av honom! Jag är så glad över mina första julklappar för i år! Dessutom så hann vi med ett parti "Nya Geni" som jag har lånat av en vän. Det är väldigt roligt att spela, trots att vissa frågor är rätt gamla. Synd att det inte kommer nya versioner av det med uppdaterade frågor. 

  Efter att jag packat klart så blev det till att kolla reskassan och all transport mellan Mjölby-Linköping-Vadstena-Mjölby och jag tror att jag har fått det att gå ihop. Jag behöver dessutom inte ladda på reskassan heller, men jag ska försöka att dubbelkolla när jag kommer till Mjölby för att vara säker på att det stämmer med det jag såg på min sida på Östgötatrafikens hemsida.

  Nu blir det till att sova efter en mycket intensiv dag. Dock så ringde min lillasyster då jag var på jobbet, vilket var mycket roligt. Och sedan skrev brorsan på Facebook vilket värmde ännu mer så nu längtar jag bara hem. Tre timmars jobb och sedan bär det av mot Östergötland!
  Förresten, detta var ett mycket positivt inlägg så tro fan att jag inte bara surar! Jag lär väl antingen uppdatera bloggen då jag är där eller så gör jag det när jag kommer hem igen, vilket blir i januari. Jag lär inte skriva något förrän efter jul och nyår så...

God Jul och Gott Nytt år på er allihopa! 

Nox!